Élelmezésvezető

OKJ 52 811 01


Az élelmezésvezető tanfolyam célja: az eredményes modulzáró vizsga, majd a sikeres OKJ-s komplex szakmai záróvizsga letétele.

Az élelmezésvezető legfontosabb feladata a 

-     összetételük alapján megállapítani az élelmiszerek és ételek szervezetre gyakorolt hatását

-     népszerűsíteni az egészséges táplálkozást, a táplálkozási ajánlások alapján

-     meghatározni a különböző korcsoportok étrendjét a táplálkozási ajánlások, a tápanyagszükséglet, a szakmai szempontok és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével,

-     kiszámolni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukortartalmát, számított sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló jogszabályban meghatározott allergén összetevőket hagyományosan és tápanyag számítási szoftver segítségével

-     dönteni az élelmiszerek összetétele szerinti felhasználásáról a különböző korcsoportok ellátása során

-     az ellátottak egészségi és szociális helyzetének ismeretében a megfelelő élelmezés megvalósítására,

-     meghatározni és alkalmazni a korszerű ételkészítési technológiákat

-     értelmezni a táplálkozásfüggő betegségek jellemzőit, és megelőzésének módját

-     követni és alkalmazni a dietetikus szakmai utasításait,

-     felismerni és a jellegük szerint a diétára jellemző előírások alapján felhasználni vagy kikerülni az allergéneket tartalmazó élelmiszereket

-     irányítani a napi élelmezési feladatokat,

-     megszervezni, irányítani és ellenőrizni az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat

-     a jogszabályi előírásoknak megfelelően elkészíteni az anyaghányad-nyilvántartó lapot

-     meghatározni az élelmezési üzem működésének tárgyi, személyi feltételeit

-     az élelmezési üzem gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges gépek, berendezések használatára és azok működésének betanítására

-     az áruforgalom és a termelés irányítására, ellenőrzésére

-     az élelmezési üzem gazdaságos működtetésére

-     gazdasági számítások elvégzésére, (költségvetés, költségelszámolás, anyagkiszabás, térítési díjak, stb.)

-     nyersanyag nyilvántartás vezetésére és ellenőrzésére

-     előírásoknak megfelelő dokumentáció hagyományos és elektronikus elvégzésére

-     kialakítani a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására irányuló tevékenységet, azokkal való anyagi elszámolást

-     irányítani a leltározást, probléma esetén annak hatékony és gyors kivizsgálására

-     a vonatkozó munka- és tűzvédelmi és higiénés szabályok betartására és betartatására

-     alkalmazni a dolgozók foglalkoztatására vonatkozó jogszabályokat

-     értelmezni a szervezeti egységre és működésre vonatkozó előírásokat

-     együttműködni munkatársaival, a dietetikussal és a diétás szakáccsal

-     értelmezni és alkalmazni az élelmiszer-biztonsági előírásokat

-     felkészülni a szakhatóságok ellenőrzésére, és segíteni azok munkáját

-     a vezetői kompetenciák érvényesítésére

-     a kötelező továbbképzéseken elsajátított ismereteket alkalmazni

 

A képzésben való részvétel feltétele:

érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság


Az élelmezésvezető képzés szakmai ismereteinek témakörei:

-  Táplálkozástudomány ismeretek
- Élelmezéstervezés
- Élelmezési menedzsment
- Minőségbiztosítás a közétkeztetésben
- Irányított közétkeztetés gyakorlat

 

Szerezzen szakács végzettséget, olcsón, rövid idő alatt! 

Képzési díj: 130.900 Ft helyett 110.000 Ft

Vizsgadíj: 55.000 Ft

Részletfizetési lehetőségért keresse ügyfélszolgálatunkat!

 

Vegyen részt felnőttképzésünkön! Amit kínálunk:


- Munka mellett is végezhető tanfolyam!
- Olcsó árak!
- Folyamatosan induló okj képzés!
- Már elindult okj képzésünkbe becsatlakozhat előzetes tudás beszámításával!
- Kidolgozott, részletes tananyag a tanfolyam résztvevőinek!
- Szakmailag felkészült, tapasztalt oktatók állnak rendelkezésére!

Jelentkezem


Jelentkezés

Mi a jelentkezés folyamata?

  1. Töltse ki a lenti űrlapot, és kattintson a “Jelentkezem!” gombra! Ügyeljen arra, hogy a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  2. Ezután kapni fog egy e-mailt, benne a megrendelés részleteivel és az előlegszámlával számlával.
  3. Utalja el a számla végösszegét az e-mailben található számlaszámra!
  4. Amint beérkezik az összeg, véglegessé válik a jelentkezése, melyet emailen vissza is igazolunk.

 

Ellenőrző kód


Vissza a képzésekhez