Gy.I.K.

Az alábbiakban tekintheti meg a gyakran felmerülő kérdéseket és azokra a válaszokat:

Mi az OKJ?

OKJ = Országos Képzési Jegyzék, ez tartalmazza a Magyarországon államilag elismert szakképesítéseket. Jó választás mindazoknak, akik szakmát szeretnének, esetleg munka mellett, rugalmas időbeosztásban szeretnék ismereteiket bővíteni. Ha a későbbiekben a továbbtanulás mellett dönt, a felsőoktatási felvételinél az 54-es és 55-ös számmal kezdődő szakképesítések többletpontot jelentenek.

Hogyan tudok jelentkezni egy általam választott képzésre?

A meghirdetett képzésekre a honlapunkon található elektronikus felületen keresztül vagy a letölthető jelentkezési lap visszaküldésével tud jelentkezni. Jelentkezését feldolgozzuk, és kollégáink 2 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Mikor kell kifizetnem az képzés költségeit?

Az online jelentkezése után a megadott e-mail címére küldjük az előlegszámlát, melyet 8 napon belül kell átutalással kiegyenlítenie. Részletfizetési igény esetén az esedékes fizetési részleteket a szerződése fogja tartalmazni.

Hol lesz a vizsga helyszíne?

A vizsgák helyszíne általában Nyíregyházán, illetve vonzáskörzetében vannak. A pontos helyről a vizsga előtt egy hónappal értesítést küldünk.

Lehet-e igényelni Europass bizonyítványt?

 

Europass igénylő lap


 Igényelhet Europass bizonyítvány-kiegészítőt akár angol,német,olasz, francia vagy spanyol nyelven!

Bizonyítvány-kiegészítő


Miről is szól a Bizonyítvány-kiegészítő?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő eligazodást nyújt a külföldi munkaadók és képzőintézmények részére az OKJ-s szakképesítések között. A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő tájékoztatja a munkáltatót vagy képzőintézményt a hazai OKJ-s szakképzési rendszerben bekövetkező változásokról és azok kompetenciákat érintő hatásáról, információkat ad a magyar munkavállalók itthon szerzett szakképesítéséről.

 

Mi van benne?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő olyan információkkal szolgál az Ön szakképesítéséről, amelyek az eredeti bizonyítványban nem kerülnek kifejezésre:

- Az adott képzésbe való belépési követelmények,
- Megszerzett készségek és kompetenciák,
- Osztályzási rendszer,
- Továbbtanulás lehetséges következő szintje,
- Gyakorlati és elméleti órák aránya,
- Elvégzett óraszámok.
- Az Europass bizonyítvány-kiegészítő nem helyettesíti az eredeti bizonyítványt és nem jelenti a végzettség automatikus elismerését.

 

Miért hasznos a Bizonyítvány-kiegészítő?

- részletes információt ad a szakképesítésről
- a magyar mellett angol, német, francia, olasz és spanyol nyelveken érhető el
- pontos leírást nyújt a kompetenciákról és a szaktudásról
- nyomon lehet követni benne a változásokat
- képzések jobban összehasonlíthatóvá válnak

 

Hogyan juthatok hozzá?

A bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgáztató intézmények adják ki. A bizonyítvány-kiegészítő kibocsátásáért a kérelmező térítési díjat fizet a vizsgaszervező részére a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendeletben meghatározottak szerint. Europass bizonyítvány-kiegészítők a 2005. július 1. után végzett tanulók számára állíthatók ki, akik OKJ-s képzésben vettek részt.

 

A bizonyítvány-kiegészítő ára

A mindenkori minimálbér 5 %-a, azaz 6.375,- Ft/ nyelv.

 

A bizonyítvány-kiegészítő igénylésének menete

Töltse le a honlapunkon található Europass logó alatti  igénylőlapot, majd juttassa el kitöltve email címünkre (riviera@chello.hu) a bizonyítványának másolatával együtt. Ezek után a további teendőkről emailben értesítjük.

 

 

Nem találta meg kérdésére a választ?

Keressen minket bizalommal!

Hívja a Kapcsolat menüben található telefonszámokat vagy írjon nekünk üzenetet!