Gazdálkodás és menedzsment ágazat

1 oldalon összesen 4 db képzés

Ingatlankezelő

Ingatlankezelő

Miért legyen ingatlankezelő?

Az ingatlankezelési szakképesítés munkaerő-piaci relevanciája folyamatosan növekszik, mind a lakások bérlete, illetve a létesítmény gazdálkodás területén. Az ingatlankezelés elkülönül a társasházkezeléstől, mivel bérbeadási folyamatra épül.
A technikai fejlődés viszont magával vonzza a szakismerettel rendelkezők iránti igényt.
Az ingatlankezelés-létesítmény gazdálkodás a szolgáltatásmenedzsmentek felső kategóriáját jelenti, mivel nagyfokú szervezettséget, tervszerűséget és kidolgozott erőforrásrendszereket igényel.

Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő

Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő

Miért legyen ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő?

Ma Magyarországon a jelenlegi ingatlanfedezetű hitel-állomány GDP-hez mért arányánál az uniós átlag a maga 41%-ával több mint 2,5-szer magasabb, a jövőben az ingatlan értékbecslési tevékenység nemzetgazdasági befolyása várhatóan még további jelentős növekedés előtt áll.
Ha az értékbecslések céljai közé a vállalati szektort - azaz a számviteli beszámolókhoz készült értékeléseket is belevesszük, akkor könnyen belátható, hogy az értékbecslések minősége és megbízhatósága egyáltalán nem elhanyagolható szempontok a gazdasági élet stabilitásában.

Társasházkezelő

Társasházkezelő

Miért legyen társasházkezelő?

A társasházakkal összefüggő belső működésbeli feladatok elvégzése (pl. közgyűlés összehívása, döntések előkészítése és végrehajtása, közös költség nyilvántartása és beszedése), valamint a társasház működtetésével összefüggő teendők összetett, adott esetben kifejezetten speciális szakértelmet és jelentős időráfordítást igénylő tevékenységek, ezért a társasházak részéről fennáll a kereslet e tevékenységeket professzionális szinten ellátó üzletszerű vállalkozások megbízására. A jelenlegi formájában a képzés érintheti az üzletszerűen tevékenységüket folytató közös képviseleteket, a magánszemély közös képviselőket és társasházi intézőbizottsági elnököt, amennyiben a közgyűlés határozata úgy rendelkezik, hogy e személyek társasház-kezelői tevékenységet is elláthatnak.

Ingatlanközvetítő

Ingatlanközvetítő

Miért legyen ingatlanközvetítő?

Az ingatlanközvetítő a megbízói általában legnagyobb értékű vagyontárgyának értékesítése során nyújt olyan szakmai segítséget, melynek által ügyfeleinek céljai gyorsabban és hatékonyabban teljesüljenek úgy, hogy a folyamat jogilag teljesen rendezett formában, az érintettek részletes és teljeskörű tájékoztatása mellett történjen. A folyamatosan növekedő ingatlankereslet szempontjából a piaci igény megsokszorozódott az ingatlanközvetítői munka iránt.


Vissza a képzésekhez