Mezőgazdaság és erdészet ágazat

1 oldalon összesen 2 db képzés

Kutyakozmetikus

Kutyakozmetikus

Miért legyen kutyakozmetikus?

A hazai állategészségügyi és állatjóléti szabályozás megköveteli az állat jólétéért és egészségvédelméért felelős állattartói hozzáállást a kedvtelésből tartott állatok esetében is.
A jogszabályi kötelezettség megléte mellett az a gazdasági tényező is jelentős szempontnak minősül, mely szerint a tartott állatok számával megnő az igény a kapcsolódó szolgáltatásokra is.
A kedvtelésből tartott állatok, így a kutyák tartása rendkívül népszerű, sokan CSALÁDTAGKÉNT tekintenek állataikra. A Magyarországon tartott kisállatok száma évről évre nő, egyes becslések szerint jelenleg 3 millió kutyát tartanak. Független felmérés szerint hazánkban az emberek 36 százaléka lakik olyan háztartásban, amelyben van kutya. A kutyás háztartás lényegesen gyakoribb a községekben, mint a városokban.

Állatorvosi asszisztens

Állatorvosi asszisztens

Miért legyen állatorvosi asszisztens?

A Magyar Állatorvosi Kamara 2020. január 1-jétől hatályos irányelve szerint valamennyi tevékenységi szint esetében legalább ajánlott, állatorvosi szakrendelő, állatkórház és állatklinika esetében pedig kötelező
előírás a segítő szakszemélyzet biztosítása, mely létszámának meg kell egyeznie a szakmai
tevékenységet éppen végző állatorvosok számával. Jelenleg közel 1000 meglévő állatorvosi praxissal számolunk, ami létszámban ennél jóval nagyobb segítő szakszemélyzet kiképzését feltételezi, és az érettségivel rendelkező felnőttek ezreinek jelenhet perspektivikus karrier utat.


Vissza a képzésekhez