Rendészet és közszolgálat ágazat

1 oldalon összesen 4 db képzés

Kutyavezető vagyonőr

Kutyavezető vagyonőr

Miért legyen kutyavezető vagyonőr?

Különösen jó hatékonysággal alkalmazható a kutyavezető vagyonőr bizonyos területek lezárására, a támadások elhárítására, csoportosulások megakadályozására, valamint egyes – főleg szabadtéri – rendezvények rendjének fenntartására.
A szolgálati kutya jelenléte erősíti a személy- és vagyonőr biztonságérzetét, fokozott visszatartó erőt képvisel a jogosulatlanul behatolni szándékozó személyekkel szemben.
Ezen munkakör sikeres ellátására olyan személy lehet alkalmas, akire a szakmai elkötelezettség mellett állatszeretet is jellemző.
A kutyavezető vagyonőr szakképesítéssel rendelkezők a munkaerőpiacon könnyen találhatnak maguknak munkát.

Magánnyomozó

Magánnyomozó

Miért legyen magánnyomozó?

Egyes ügytípusok esetében (mint például a házastársi hűséggel kapcsolatos ügyek) a hatóságok nem rendelkeznek hatáskörrel. Emellett sok esetben, bár az eljárások lefolytatása hatósági hatáskörbe tartozik, ráadásul a hatóságok eszközrendszere és jogosultságai szélesebb körűek, a munkavégzésükre jellemző kevesebb bürokratikus teher és az arányosan kisebb leterheltség miatt a magánnyomozó mégis gyorsabban, rugalmasabban, illetve hatékonyabban képes tevékenykedni.

Temetkezési szolgáltató

Temetkezési szolgáltató

Miért legyen temetkezési szolgáltató?

Napjainkban, az elhalálozást követő tevékenységeket, az eltemetéseket már nem a család és közösségek, hanem képzett vállalkozók szervezik és végzik el az eltemettetők, hozzátartozók elképzelései alapján. A temetkezési szolgáltatás elvégzését – közegészségügyi, kegyeleti és szakmai szempontok figyelembevételével – szabályozott szakmaként az ágazati jogszabály is kizárólagosan a temetkezési szolgáltatói képesítéssel rendelkező vállalkozókra bízza.

Tűzvédelmi előadó

Tűzvédelmi előadó

Miért legyen tűzvédelmi előadó?

A tűzvédelmi szakmai képesítési követelményekről szóló jogszabály meghatározza azokat a
feltételeket, amelyek figyelembevételével tűzvédelmi szakembert kell bevonni egy adott létesítmény tűzvédelmének biztosítása érdekében. Tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell alkalmazni vagy megbízni többek között – a feltételeknek megfelelő – óvodáknak, általános iskoláknak, művelődési házaknak, színházaknak, szállodáknak, irodaházaknak, egészségügyi létesítményeknek, idős otthonoknak, áruházaknak, raktáraknak, bizonyos ipari és mezőgazdasági tevékenységet végző szervezeteknek is.


Vissza a képzésekhez